News

  1. Home
  2. News
Претседателот Стево Пендаровски денеска присуствуваше на завршниот час на обуката на лицата со телесна попреченост за први онлајн асистенти во земјава во организација на македонската компанија Бренд Солушн Дооел. На настанот којшто се одржа во „ЕУ за тебе“, канцеларијата на ЕУ, присуствуваа и заменик шефот на делегацијата на ЕУ во Скопје, Џулијан Васало и претставникот на Фондот... Повеќе
Претседателот Стево Пендаровски 🇲🇰 и Заменикот амбасадор на ЕУ Џулијан Васало 🇪🇺, лично присуствуваа на промоција на првите сертифицирани Онлај Асистенти чии обуки се одржуваа во Europe House Скопје.Детално се запознаа со мисијата, визијата и плановите за иднина за Бест Онлајн Асистент.Честитки за првите десетмина кои успешно ја завршија обуката. Им посакувам многу успех како идни... Повеќе
Платформата „Best online assistant“ претставува веб-точка за купопродажни дигитални услуги, која на едно место ги поврзува претпријатијата (купувачите) и асистентите преку интернет, квалификувани лица со физичка попреченост (продавачи). Целта е да овозможи активен ангажман на оваа група наши сограѓани, при што тие ќе напредуваат, ќе го подобруваат својот буџет, ќе придонесуваат во подобрувањето... Повеќе
🏆🏆 2 СВЕТСКИ НАГРАДИ за иновативност! +🎖Признание од Обединети Нации дека со нашиот модел решаваме проблем за вработување на вкупно 5% од населението во целиот свет.🎯Создадовме можност за СВЕТ БЕЗ БАРИЕРИ!⭐️Ова се првите сертифицирани „Online Assistants“ во Македонија…на Балканот…. во Европа!👉Вработувањето на лицата со попреченост отсекогаш бил голем проблем насекаде низ светот... Повеќе
CEED Hub Skopje несебично даваат подршка за едукациите за онлајн асистентите да се одвива без застој. Освен со свој простор дадоа и подршка со менторство за развој на платформата и активно допринесуваат во промоција на Best online Assistant. Share on twitterShare on facebookWhatsAppLinkedIn Повеќе
⭐👩‍🏫Летен “Boot Camp Course” Best Online Assistant!😅☀️16 неделен курс – работно лето!👩‍🎓🧑‍🎓Сертифицирани Дигитални Маркетери со програма верификувана од Центар за Образование на Возрасни!🏆🏆Бренд Солушн Дооел – македонска старт ап компанија номинирана за 2 светски награди за најдобар иновативен бизнис модел за вработување на лица со попреченост.😀Неуморно си продолжуваме... Повеќе
Водечки светски компании како Кока Кола, Старбакс, ИБМ, ЈП Морган, САП се пример дека ангажирањето на лица со физичка или телесна попреченост им ги зголемиле приходите и подобриле работните процеси. 📈🇲🇰Старт ап „Бест Онлајн Асистент“ e иновативна онлајн платформа за купопродажба на дигитални услуги, преку која лицата со физичка или телесна попреченост ќе можат да работат од својот... Повеќе
Водечките светски компании како Кока Кола, Старбакс, ИБМ, ЈП Морган, САП и многу други во своите годишни анализи за 2020г покажале дека како резултат на ангажирање на Лица со физичка или телесна попреченост им се зголемиле приходите за 28%, а работните процеси се подобриле дури за 30%. Анализите одат дотаму што лицата со физичка или телесна попреченост покажале поголема продуктивност... Повеќе